Прокуратурата в Пловдив проверява дали 1619 лица в действителност са били

...
Прокуратурата в Пловдив проверява дали 1619 лица в действителност са били
Коментари Харесай

Прокуратурата проверява дали 1619 души са регистрирани наистина на един адрес в Стамболийски

Прокуратурата в Пловдив ревизира дали 1619 лица в реалност са били регистрирани на еднакъв адрес в Стамболийски. Това съобщи по време на брифинг районният прокурор на Пловдив Петър Петров. Припомняме, че през вчерашния ден в махалата в Стамболийски се организира профилираната акция на Министерство на вътрешните работи.
Прочетете още
„ На този стадий по досъдебното произвеждане няма публична информация. Прокуратурата служебно ще изиска данните с оглед на изказванията на полицията от през вчерашния ден и ще ги ревизира ", разяснява Петров.

Спецоперацията бе проведена, откакто двама служители на реда бяха нападнати и ранени от близо 50 души. Посегателството против тях е осъществено, до момента в който са изпълнявали служебните си задължения. По случая са арестувани трима мъже и една жена. Конфликтът избухнал на 2 април към 20.00 ч. Той почнал откакто 16-годишно момче на мотопед отказало да се подчини на полицейска стоп палка и избягало. 

Стана ясно, че на улицата стоял 35-годишен, който виждайки единия от двамата служители на реда, му нанася удар с ритник в крайници и го поваля на земята. Вторият полицейски чиновник идва, с цел да окаже помощ на сътрудника си, като 35-годишното лице оказва гневна опозиция и нанася голям брой удари и по двамата чиновници на реда. През това време от околните къщи се събират към 40-50 души, които стартират да пречат на служителите на реда да изпълнят отговорностите си. Най-активни са били жена на 54 години мъж на 33 години. Те са бутали служителите на реда с ръце, употребявали са нецензурни думи и са хвърляли камъни по тях.

Униформените са съумели да овладеят напрежението, като арестувани са 6 души, като четирима са с повдигнато обвиняване. Единият от служителите на реда е по-тежко потърпевш. Има подозрения за скъсани мускулни нишки на крайници и раздрани кръстни връзки.

„ Ще се открият всички обстоятелства за вярното решение на проблема, включително дали е имало превишаване на използването на мощ и помощни средства от страна на полицейските чиновници. Днес наблюдаващият прокурор ще изиска от окръжния делото да бъде предоставено за следствие от следовател ”, сподели още Петров.

За малолетното лице законът планува наказване затвор до 3 години или санкция от 500 до 2000 лева За 35-годишното лице евентуалната присъда ще е от 1 до 5 години, а другите двама - едната от които е майка на 16-годишното момче – евентуално ще получат до 2 години затвор, пробация и публично неодобрение.  

35-годишният е престъпно проявен. Има 7 присъди, като е лежал и в пандиза, прецизираха от прокуратурата.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР